top of page

Κλινική Διατροφή 

 T : 2114055399     k. 6972620608

   Η Κλινική διατροφή βασίζεται στην διαχείριση του ενεργειακού ισοζυγίου και στη λήψη επαρκών ποσοτήτων υγρών & θρεπτικών συστατικών όπως είναι  οι πρωτεΐνες, τα λιπίδια, οι υδατάνθρακες και οι βιταμίνες, μέσα από κατάλληλα εξατομικευμένα προγράμματα διατροφής σχεδιασμένα, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε πάθησης – ασθένειας.  Η σωστή πρόσληψη θρεπτικών συστατικών & βιταμινών, είναι αναγκαία και απαραίτητη  για την υγεία και την πρόληψη παθήσεων . Διατροφική αξιολόγηση, τα βήματα που περιλαμβάνει είναι τα εξής: Αξιολόγηση διατροφικής κατάστασης  ανίχνευση διατροφικού κινδύνου, συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών που αφορούν το ιατρικό, διατροφικό και κοινωνικό ιστορικό του ασθενούς, βιοχημικοί δείκτες. Εκτίμηση διατροφικών προβλημάτων – αξιολόγηση αναγκών Καθορισμός στόχων - καθορισμός προτεραιοτήτων. Σχεδιασμός και εφαρμογή διατροφικής παρέμβασης, παρακολούθηση του ασθενούς .

Αξιολόγηση των αποτελεσμάτων - επίτευξη στόχου σε κάθε συνεδρία 

Βασική στόχευση είναι η πρόληψη και η αντιμετώπιση των νοσημάτων και  η εξασφάλιση της υγείας.

ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Ι & ΙΙ - Νεανικός Διαβήτης

ΣΑΚΧΑΡΟ ΚΥΗΣΗΣ

ΥΠΟΘΥΡΕΟΕΙΔΙΣΜΟΣ

ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΥΠΕΡΛΙΠΙΔΑΙΜΙΑ

ΣΙΔΗΡΟΠΕΝΙΚΗ ΑΝΑΙΜΙΑ

ΠΟΛΥΚΥΣΤΙΚΕΣ ΩΟΘΗΚΕΣ

bottom of page